Saltar a continguts

Festival de Poesia de Sant Cugat

Navegació

Menú principal

Presentació

 

El Festival de poesia de Sant Cugat emprèn la tretzena edició amb la mateixa il·lusió i ganes dels anys anteriors perquè volem, tant des de la Institució de les Lletres Catalanes com des de l’Ajuntament de Sant Cugat, que durant una setmana la poesia s’escampi per teatres, llibreries, escoles, galeries, carrers..., fent del festival una veritable festa de la paraula.

El Festival compta amb tot un seguit d’accions, lectures poètiques, recitals, conferències, rutes literàries, taules rodones, activitats per a infants, activitats per a joves... Retrem també homenatge a diversos poetes dels quals enguany en celebrem efemèrides, i ens farà de far la poderosa veu poètica de Joan Margarit.

Enguany, el Festival ret homenatge a un poeta arquitecte o un arquitecte poeta, Joan Margarit, que ha unit al llarg de la seva vida dues formes d’un mateix procés creatiu: bastint edificis físics, bastint edificis virtuals, tots dos ben sòlids, amb la força de la paraula feta poesia. Perquè la poesia de Joan Margarit lluita contra l’oblit transparent i, fent-ho, es converteix en pura tecnologia del silenci. Per això els seus poemes -com tindreu ocasió de comprovar- no deixen ningú indiferent.

Desitgem que el tretzè Festival de poesia de Sant Cugat es converteixi, per uns dies, en la capital de la poesia catalana i sigui un punt de trobada entre autors i lectors, entre la poesia i les altres arts. Us convidem a participar-hi  ctivament i a gaudir-ne amb tota la intensitat!


Mercè Conesa
Alcaldessa de Sant Cugat  del Vallès

Laura Borràs i Castanyer
Director de la Institució de les Lletres Catalanes
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats